Marsa Alam

Twintig jaar geleden was Marsa Alam nog een slaperig vissersdorp, maar de prachtige stranden en de maagdelijke koraalriffen van de regio zijn zo attractief dat het niet anders kon dan uit te groeien tot een uitstekende vakantieplek. Op een 200-tal kilometer meer zuidelijk dan Hurghada, groeit de populariteit van Marsa Alam zeer snel en sinds de opening van de internationale luchthaven werd het gebied een der favoriete vakantiebestemmingen aan de Rode Zee Riviera.
Marsa Alam heeft, met zijn verwrongen mangroven en majestueuze palmbomen, een echt tropisch gevoel. De lange zandstranden bieden toegang tot de prachtige koraalriffen, vele letterlijk een steenworp afstand.
Voor ervaren duikers behoren de duiklokaties, bereikbaar vanuit Marsa Alam, tot de meest aantrekkelijke in de Rode Zee. De nog vrijwel ongerepte staat van de koraalriffen en de aanwezigheid van pelagische soorten zijn de belangrijkste trekpleisters. Voor minder ervaren duikers bieden de “huisriffen” urenlange mogelijkheden om het onderwaterleven te bekijken.
In de buurt, in de oostelijke woestijn, kunt u ook Wadi Hammamet verkennen, een oud mijnbouwgebied waar smaragd ontgonnen werd. De vallei met haar droge rivierbeddingen werd duizenden jaren geleden gebruikt als een handelsroute naar de Nijl. Het gebied is ook beroemd om zijn steengroeven en goudmijnen. Oude ruïnes langs de route, zoals overblijfselen van wachttorens, forten, putten en mijnen uit verschillende periodes, getuigen van de mijnbouw.
De Wadi is misschien het best bekend om zijn honderden hiërogliefen en rotsinscripties die de verslagen zijn van de expedities van vele koningen naar de kostbare bekhen-steen (een groene zandsteen). Deze steen werd gebruikt voor kleinschalige bouwprojecten, sarcofagen, standbeelden en schepen tijdens de faraonische periode. De fascinerende faraonische graffiti bevatten onder meer de namen van Pepi, Sesostris, Seti, Cambyses en Darius.
Kijk om je heen, voel en ervaar overal de maagdelijke natuur. De panorama’s over het kristalheldere water van de Rode Zee, het zandstrand onder de heldere blauwe lucht en het uitzicht naar de bruine bergen rondom zijn adembenemend. In deze bergen dolven de oude Egyptenaren naar het goud en de zeldzame mineralen die gebruikt werden in prachtige kunstwerken zoals het gouden masker van koning Tut Ank Amon.
Equinox Beach Resort is gezegend door moeder natuur. De baai ligt op het pad van de Afrikaanse winden die van Suez tot helemaal in het zuiden, in Djibouti, een zeer zuivere en droge warme wind aanvoeren, die u afkoelt tijdens het zomerseizoen en u verwarmt in de wintertijd.

We verzamelen en gebruiken uw emailadres in de context van de nieuwsbrief om u op de hoogte te houden van interessante nieuwtjes uit de wereld van The Three Corners.
Daarnaast sturen we u ook gepersonaliseerde aanbiedingen samen met de nieuwsbrief.
Als er een link naar onze website in de nieuwsbrief staat, geeft u ons ook de toestemming om uw IP-adres te verwerken en te gebruiken, alsook de geo data, web beacons en soortgelijke technologieën om na te gaan of de voorgestelde aanbiedingen voldoen aan uw behoeftes.
We verwerken en gebruiken deze gegevens zo lang u geregistreerd bent om onze nieuwsbrief te ontvangen. U kan uw toestemming om uw email adres te verwerken en te gebruiken in de context van de nieuwbrief, op elk moment intrekken. Om dat te doen, kan u op de link in de email klikken of ons een verzoek sturen via email. Alle gegevens worden dan gewist.

Ik accepteer de voorwaarden

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.