Marsa Alam

Húsz évvel ezelőtt Marsa Alam még csak egy álmos kis halászfalu volt, de már akkor tudták, hogy a régió gyönyörű strandjai és a szűz korallzátonyai elsődleges szabadidős helyszínné fogják tenni. Több, mint 200 km-re délre helyezkedik el Hurghada-tól, de Marsa Alam népszerűsége gyorsan növekszik. A nemzetközi reptér megnyitása óta ez a terület a Vörös-tengeri Riviéra kedvenc szabadidős célállomásává vált.
Marsa Alam-nak igazi trópusi hangulata van, az összecsavarodott mangrove-, és fenséges pálmafák különleges látványt nyújtanak. A hosszú, homokos strandok és a nagyszerű korallzátonyokhoz vezető bejáratok szó szerint egy lépés távolságra vannak egymástól.
A Marsa Alam-ból elérhető rengeteg búvárhely vonzza a tapasztalt búvárokat is. A korallzátonyok megőrzött állapota és a nyílttengeri fajok elérhetősége a fő vonzerő. Kevésbé tapasztalt búvároknak a partközeli a korallzátonyok kínálják a lehetőséget arra, hogy a tengeri vadvilágba betekintést nyerjenek.
A közelben felfedezheti a Wadi Hammamet-et, az ősi smaragd bányavidéket, amely Egyiptom keleti sivatagban helyezkedik el. A völgy, a mára már kiszáradt folyómeder kereskedelmi összekötő útvonalként üzemelt a part és a Nílus között. A terület híres volt a kőfejtőiről és aranybányáiról. Rengeteg ősi romot fedezhetünk fel az ősi útvonalon, őrtornyokat, erődöket vagy akár kutakat is. Az aknák maradványai bizonyítják ősi kőfejtő és a bányászati tevékenységeket. A Wadi talán a legismertebb, több száz hieroglifákkal és hieratikus szikla felirattal rendelkező akna, amely rögzítette az expedíciók által hagyott nyomokat, miszerint több király használta az értékes bekhen-kővet (zöld homokkő). A köveket kisebb méretű építési projektekhez, szarkofágokhoz, szobrok és hajók használták a fáraók időszakában. A leghíresebb fáraók és uralkodók között megemlíthetjük a következőket: Pepi, Szenuszert, Seti, Kambúdzsija és Darius.
Nézzen körül, lássa és érezze az érintetlen természetet mindenhol. A panoráma a Vörös-tenger kristálytiszta vizén túl, a homokos tenger a tiszta ég alatt és a kilátás a barna hegyek háttere felé, ami körülöli e helyet, minden képzeletet felülmúl.
Ezekben a hegyekben az ókori egyiptomiak aranyat bányásztak és a ritka ásványokat olyan nagy alkotásokhoz használták, mint Tutanhamon király maszkja.
Az anyatermészet áldásának hála az Equinox Beach Resort az afrikai szélcsatornák fő útvonalában található, Szueztől egészan délig, Dzsibutiig végigfutva, szárazmeleg szelet hozva, mely a nyári melegben hűsít, a téli időszakban pedig melegít.

Az e-mail címeket a hírlevél összefüggésében gyűjtjük és használjuk annak érdekében, hogy híreket küldjön Önnek a TTC világáról érkező érdekes témákról. Továbbá feldolgozzuk és felhasználjuk a megadott e-mail címet, hogy a korábbi foglalások alapján valószínűsíthető érdeklődési kör szerinti, személyre szabott ajánlatot juttassunk el a hírlevél olvasóinak.A hírlevélben található linkre kattintva eljut a weboldalunkhoz, így egyúttal ahhoz is hozzájárul hogy megadja nekünk az IP-címét valamint a geoadatokat, a webes jelzőket vagy hasonló technológiákat melyeket annak érdekében használunk fel, hogy ellenőrizzük hogy ajánlataink megfelelnek-e az Ön igényeinek. Az adatokat a Szálloda mindaddig kezeli, ameddig azok törlését a Felhasználó nem kéri, illetve hozzájárulását vissza nem vonja. Ön bármikor visszavonhatja az e-mail cím feldolgozását, elemzését és használatát. Ehhez kattintson az e-mailben erre a célra megadott linkre, vagy egyszerűen küldjön e-mailt erről a kérelemről. Az adatokat ezután törölni fogjuk.

Feltételek elfogadása

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.