Budapest

Az élet Budapesten
A látogatók rengeteg programajánlat közül választhatnak a nálunk eltöltött idő alatt. A számos zenei és színházi előadások mellett, megszámlálhatatlan étterem kínálja jobbnál jobb fogásait a nemzetközi és magyar konyha világából. Miután a kellemes vacsorájukat eltöltötték valamelyik nagyszerű étteremben, induljanak egy éjszakai hajókirándulásra a Dunán, vagy merüljenek bele a Budapest fényeibe. A város kiváló szórakozási lehetőségeket kínál a nyitott és fedett szórakozóhelyeken, kocsmákban zenei vagy éjszakai klubokban.

Kultúra és szórakozás
Az Egyesült Államokban népszerű „Museum Mile” koncepció Budapesten is népszerű, hiszen a 1860 és 1910 között komoly építkezések zajlottak. A fővárosban inkább a “Kulturális Sugárút” elnevezés érvényes, habár a kulturális nevezetességek közül nem mindegyik található ugyanabban az utcában, de e légvonal mentén húzódnak, nevezetesen a budai Várnegyed, az Andrássy út és a Városliget.
Töltsön el néhány napot városnézéssel, hiszen amellett, hogy a klasszikus Várnegyed, Parlament és Hősök tere hármast megnézi, különleges élményeket szerezhet a Városligetben is. Látogatasson el a zsidó negyedbe, ahol Európa legnagyobb zsinagógája áll, vagy a Memento Park, amely a kommunizmus emlékeit őrzi.
Budapest a kulturális programok kedvelők számára is színes skálát kínál. A gyönyörű Operaházi esték, színházi, komoly- és könnyűzenei előadások sorából választhatunk. A Budapesti Tavaszi Fesztivál évről évre felvonultatja a magyar és nemzetközi zene-, színház-, film-, és képzőművészet legjavát. Nyaranta a magyar és külföldi fiatalok körében egyaránt kedvelt Sziget Fesztivál számára biztosít helyszínt a város. Magyarország híres finom borairól, így minden ősszel borfesztiválok sora várja az érdeklődőket.
A város minden pontján megtalálhatóak a múzeumok, bőven válogathatunk állandó és időszaki kiállításokból és mindenki megtalálhatja a számára kedveset. Például a Szépművészeti Múzeumban időről időre nemzetközi hírű kiállítások láthatóak (Monet, Van Gogh, Fáraók, Reneszánsz festők, stb.), a Nemzeti Galériában a magyar festők képeit csodálhatjuk meg, és aki a különlegeset szereti, megnézheti például a világhírű Vasarely Múzeumot vagy a minden évben megrendezett Sajtófotó Kiállítást.

Eseménynaptár
Ha szabadidejük eltöltésére további programlehetőségeket keresnek Budapesten, javasoljuk, hogy nézzék meg az alábbi linkre kattintva az eseménynaptárt. Egyszerűen adja meg a kívánt időkeretet és / vagy programajánlat kategóriát, és találja meg az Ön számára legérdekesebb eseményt.
További információkért kérjük, látogasson el: Eseménynaptár

Gyógy- és termál élmények
Budapest a “fürdőváros” címet 1934-ben kapta meg, méltán kiérdemelte ezt, hiszen több termál- és gyógyvíz forrása van, mint bármely más fővárosban a világon. 118 fúrt kút, 70 millió liter meleg (21-78 ° C) termálvizet szolgáltat minden nap.
Visszatekintve a II. századra, már az ókori rómaiak is élvezték a fürdőket, de a fürdőkultúra igazi virágzása csak a török hódoltság idején, a XVI. században kezdődött.
Mára már 15 nyilvános gyógyfürdő van Budapesten, mindegyiknek saját spa részlege. Néhányan közülük különleges programlehetőségekkel is rendelkeznek. Például a Rudas Fürdő, amely az 1500-s években épült, rendszeres éjszakai bulik helyszínét képzi péntek és szombat esténként, nagy zenei és különleges fényhatásokkal. Más fürdők, mint például a Palatinus fürdő a Margitszigeten, különleges gyermek medencével rendelkezik izgalmas effektekkel (pezsgőfürdő, hullámmedence, medence, víz-csúszda).
További információkért kérjük, látogasson el: Budapest Gyógyfürdői

Gasztronómia….
“Konyhánk, ételeink, akárcsak a zenénk, a nyelvünk, elütnek a nyugati népekéitől, azonban ezzel kapcsolatban megállapíthatjuk azt is, hogy nem a magyarság hátrányára. Mindezt ismerni nemcsak érdekes, hanem hasznos is.” – Gundel Károly
Budapest híres a kiváló ételeiről, a hagyományos magyar konyha az egyik legjobb és leggazdagabb íz világgal rendelkező ország Európában. A tradicionális magyar éttermek ízletes ételeket kínálnak. Az étkezéseket gyakran kísérik cigányzenészek, akik az asztalok mellett játszanak, hogy a klasszikus magyar dallamok belemásszanak a fülükbe.
Magyar ételek összetéveszthetetlen karakterei gyakran párosulnak tejföllel, hagymával, tojással, vajjal, friss termékkel vagy borral.
Természetesen, mivel Budapest központi helyet foglal el Magyarországon és Európában, szinte bármilyen konyha kínálatát megtalálható itt: olasz, francia, kínai, japán, koreai és még mongol is.
A Tanti Étterem Magyarország legújabb Michelin csillagos étterme, egy a ma már négy Michelin csillagos étterem közül Budapesten, melyek a legfinomabb magyar konyha remekeit kínálják. További Michelin csillagos éttermek az Onyx, a Costes és a Borkonyha.

…& Bor
A magyarok nagyon büszkék a boraikra és jó okkal teszik ez, hiszen a minőségi magyar borok egyediek és tökéletesek. A leghíresebb magyar borok egyike az édes tokaji desszertbor. Annak az oka, hogy külföldön hiányzik a magyar borok népszerűsége, azon egyszerű tény, hogy Magyarország egy kis ország és nem termel annyi bort, mint a nagyobb országok, Olaszország vagy Franciaország. Ez a mennyiségi és nem minőségi kérdés a magyarázata annak, hogy nem értékesítünk magyar borokat szerte a világon.
A bor fontos szerepet játszik a magyar kultúrában. Ez a hagyomány már hosszú múltra tekint vissza és a magyar nemzetet inkább borivóként, nem a sör fogyasztóként ismerik. Az elmúlt években sok borbár nyitotta meg kapuit Budapesten és Magyarország további nagyvárosaiban is. Ezek egyszerre népszerűsítik a borozás hagyományait és a borászokat is, sőt kedvet csinálnak a borkóstolókhoz is, amelyek alkalmával palackozott borokat is vásárolhatunk.

Gozsdu Udvar
Gozsdu Udvar Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő területe, egy találkozási pont, amely összeköti a szórakozás, a gasztronómiával és a kultúrával. Az egyedi programok a hét minden napján elérhetőek. Számtalan különböző stílusú helynek ad otthon az udvar, így minden korosztály számára szórakozást nyújt. Mivel a Gozsdu Udvar a város központjában található 900.000 látogatót vonz minden évben.
A Gozsdu Udvar történeke a XX. század korai éveiben kezdődött, Gozsdu Manóval, aki egy román ügyvéd és védnök volt. Életcélja volt, hogy támogassa az ifjúságot és az oktatást. A tervezés és az építkezés 1900-ban kezdődött, majd később 1915-ben el is készült Czeiger Győző segítségével.
Csakúgy, mint a régebbi időkben ma is az élet része Budapest belvárosában a kereskedelem. Továbbá, az UNESCO által adományozott “Világörökség része” megtisztelő címet is elnyerte a környék.

Romkocsma
A Romkocsmák népszerűsége még mindig töretlen Budapesten, hiszen kivételes és izgalmas élményt kínálnak. A romkocsma koncepció Budapestről ered, ezért rengeteg található a városban. Különleges élmény nyújtanak fiataloknak és az idősebb vendégek részére is. Ezek olyan, tipikusan felújításra szoruló épületek, amelyeket átalakítottak szórakoztató létesítményekké. Néhányan közülük a zenére fókuszálnak, mások pihenésre és relaxálásra egy pohár jó bor mellett.

Városok

Az e-mail címeket a hírlevél összefüggésében gyűjtjük és használjuk annak érdekében, hogy híreket küldjön Önnek a TTC világáról érkező érdekes témákról. Továbbá feldolgozzuk és felhasználjuk a megadott e-mail címet, hogy a korábbi foglalások alapján valószínűsíthető érdeklődési kör szerinti, személyre szabott ajánlatot juttassunk el a hírlevél olvasóinak.A hírlevélben található linkre kattintva eljut a weboldalunkhoz, így egyúttal ahhoz is hozzájárul hogy megadja nekünk az IP-címét valamint a geoadatokat, a webes jelzőket vagy hasonló technológiákat melyeket annak érdekében használunk fel, hogy ellenőrizzük hogy ajánlataink megfelelnek-e az Ön igényeinek. Az adatokat a Szálloda mindaddig kezeli, ameddig azok törlését a Felhasználó nem kéri, illetve hozzájárulását vissza nem vonja. Ön bármikor visszavonhatja az e-mail cím feldolgozását, elemzését és használatát. Ehhez kattintson az e-mailben erre a célra megadott linkre, vagy egyszerűen küldjön e-mailt erről a kérelemről. Az adatokat ezután törölni fogjuk.

Feltételek elfogadása

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.