Equinox Beach Resort****

Strand

Az Equinox Beach Resort vendégeit elbűvöli a gyönyörű tengerpart és a fantasztikus víz alatti világ. Az Elphinstone és Dolphin House zátonyok Egyiptom legjobb merülő helyei.
Az Equinox Beach Resort szomszédságában lévő Abu Dabbab egyike azon új helyeknek a világon, ahol búvárkodhatnak és együtt úszhatnak a veszélyeztetett fajú tengeri tehénnel. Szinte állandó lakos a környéken Dennis és Dougal becenévvel ellátott egyedek, kettő azon hét pillanatnyilag ismert állat közül, akik a Vörös-tenger ezen partján élnek. Ha ez még nem lenne elég, az öböl szintén otthont ad az óriás tengeri teknősöknek, akiknek a sekély víz felbecsülhetetlen fészkelő helyet kínál. Az öbölben színes zátonyok, számtalan gyönyörű halfaj, egy hajóroncs és egy víz alatti barlangokkal teli kanyon is található.
Természetesen a szálloda strandján egy búvárközpont is található, mely mind a profik, mind a kezdők részére kínál szolgáltatásokat. Búvárfelszerelés is bérelhető a központban, valamint búvárórák és túrák is foglalhatóak.
Az Equinox Beach Resort a családok részére is kiváló, mivel itt van egyike azon néhány strandnak Marsa Alamban, ahol közvetlenül a tengerbe gázolhat. A tengerpart 1,3 km hosszú, melyből 400 m homokos part, napernyők, szélvédők/napellenzők állnak a vendégek rendelkezésre és a part végén egy móló is található. A móló engedéllyel rendelkező kikötőként is funkcionál, így a búvárhajók közvetlenül a kikötőből indulhatnak és nincs szükség hosszú buszozásokra.
A 230 m hosszú móló egy víz alatti zátonyhoz vezet, mely telis tele van korallokkal, számtalan halfajjal és teknősökkel. A tengerpart az öböl által védett és egy zátony mögött van, így az úszni vágyó gyermekeknek sem jelent veszélyt. A korallzátony és halrajok csak néhány méterre van a parttól és nagyon közel a mólóhoz, így még a legkisebb gyermek is biztonsággal megközelíthetik. A szálloda két nagyméretű és ideálisan kialakított úszómedencével rendelkezik, mindkettő gyermekmedencével kiegészítve. Pihenjen a hatalmas teraszokon, ahol napozóágyak, napernyők és törölközők várják Önt és ahonnan nyugodtan élvezheti a Vörös-tengerre nyíló elképesztő kilátást.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.